duminică, 3 iulie 2011

Voltaj

melodie preferata : Voltaj - eu cu mine


Trupa Voltaj a luat fiinta in anul 1982, reprezentand, pentru unii, un pericol social datorita unei personalitati prea puternice pentru regimul comunist. Din aceasta cauza Voltaj nu a avut nici o aparitie discografica timp de 13 ani.
Componenta initiala ( Horatiu Rad – bass, Nikki Dinescu – tobe, Gabi Nacu – chitara, Adrian Ilie – chitara, Cristi Minculescu – voce ) se schimba in anul 1986, an care era considerat “un nou inceput” pentru formatia Voltaj.
Abia in anul 1995 apare primul album, cand doua dintre piesele cele mai celebre “Nori de hartie” si “Lumina”, isi fac loc pe compilatia “Unplugged Romania” ( cu Tavi Colen ca solist )
In anul 1996 este lansat primul album, intitulat “Pericol de moarte”.
1998 este anul antologic pentru Voltaj, avand loc schimbari esentiale atat in componenta trupei cat si schimbarea stilului muzical si al imaginii.
Apare Calin Goia ca vocalist si noua formula arata astfel : Gabi Constantin – chitara, Vali Ionescu – bass, Paul Neacsu – baterie. Boby Stoica se alatura trupei in 1999 la clape.
In 1999 are loc prima aparitie discografica in noua formula, maxi single-ul “Asta-i viata” urmat in 12 iulie de lansarea albumului “Risk Maxim 2”
Intre timp trupa Voltaj a mai lansat in 2000 albumul “Bungee” care cuprinde hit-ul “Albinuta”, iar in 2001 albumul “3D” de pe care se remarca piesele “20 de ani” sau “3D”.
In anul 2002 are loc ultima schimbare in componenta trupei. Oliver Sterian il inlocuieste pe Paul Neacsu acesta urmand sa plece in strainatate.
Urmeaza lansarea albumului “424” in 2002, “Povestea oricui” in 2004, si multe alte single-uri si materiale discografice.
Trupa castiga in 2005 “Best Romanian Act” la MTV Europe Music Awards.
Cel mai nou disc al lor se numeste “Revelator”. Acest album vine cu o serie de noutati care consta inr-un sound cu accente electro.
“Revelatia” de pe acest album este “N-ajunge”, piesa ce poate fi ascultata si la ProFM
 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu