sâmbătă, 2 iulie 2011

Edward Maya

melodie preferata - Edward Maya- Streo love

   


Edward Maya, pe numele sau adevarat, Eduard Adrian Ilie, s-a nascut pe data de 29 iunie 1986 in Bucuresti. A devenit cunoscut publicului in calitate de autor al marilor hituri europene semnate de trupa Akcent.

Este compozitor, producator si interpret, absolvent al Liceului de muzica George Enescu si licentiat al Conservatorul din Bucuresti.

Pe cand avea numai 19 ani, Maya a compus un cantec cu Eduard Carcota pentru editia din 2006 a Concursului Eurovision. Este vorba despre hitul `Tornero`, cu care Mihai Traistariu a castigat locul IV la finalul competitiei.

Acest mare succes a fost doar inceputul unei perioade foarte incarcate pentru Eduard, care a inceput colaborari cu diversi artisti cunoscuti peste granite: Akcent, Costi Ionita, Vika Jigulina, Cassa Loco, Studio One, Dj Rynno, Dj Sava, Marius Nedelcu, Blaxy Girls, Imba.

In 2008 a produs al doilea album al trupei Akcent care a ajuns in varfurile topurilor de vanzari europene, fiind autor al hiturilor Stay With Me, That's My Name si Lover's Cry. In acelasi an a aparut si piesa Stereo Love, primul single de solist al lui Edward Maya.
Single-ul  s-a bucurat de un succes urias in Romania, pentru ca in 2009 sa fie lansata la nivel international. Stereo Love a ajuns in clasamentele din intreaga lume, precum: Grecia, Dubai, Rusia, Franta, Albania, Liban, Armenia, Portugalia, Polonia, Olanda, Egipt, Spania, Italia, Turcia si Anglia.

Stereo Love a reusit sa adune si peste 40 de milioane de vizualizari pe YouTube, in aproximativ 8 luni de zile.  

    ........:::::::::by kornel::::::::.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu