vineri, 1 iulie 2011

Pitbull


Pitbull
Pitbullrapper.jpg
Informaţii generale
Nume naştereArmando Christian Pérez
Data şi locul naşterii14 ianuarie 1981 (30 de ani)
Miami, Florida, S.U.A
Gen muzicalRap, Reggae, Hip-hop
Ocupaţiecompozitor,Rapper
Instrument(e)voce,
Ani de activitate1997–prezent
Case de discuriRCA, Jive
Interpretare cuBun B, Cubo, DJ Khaled, Lil Jon, David Rush, Trick Daddy,Shakira Twista
Websitewww.planetpit.com


Armando Christian Perez[1] (n. 15 ianuarie 1981), mai bine cunoscut ca Pitbull, este un rapper american. Prima lui melodie a fost pe albumul lui Lil Jon Kings of Crunk apărută în 2002, ca mai apoi să îşi lanseze în 2004 albumul de debut cu numele M.I.A.M.I. (prescurtarea pentru Money Is A Major Issue) cu casa de discuri TVT Records. De atunci el a mai lansat două albume cu numele El Mariel în 2006 şi The Boatlift în 2007.[2] El este şi gazda show-ului în limba spaniolă La Esquina de pe canalul Mun2.[3]

Cuprins


Viaţa şi cariera

 

Începutul vieţii şi al carierei

 

Pitbull s-a născut Armando Christian Pérez din părinţi cubanezi, exilaţi. Perez a fost influenţat atât de poetul cubanez José Martí cât şi de Miami bass, un gen de muzică hip-hop. Părinţii săi s-au despărţit când el era încă mic, fiind crescut de mama sa. Mai târziu el a stat la o familie substitutivă în Roswell, Georgia.[4] A început să cânte rap în liceu fiind inspirat de Nas, The Notorious B.I.G. şi Big Pun. La vârsta de 16 ani mama sa l-a dat afară din casă deoarece devenise traficant de droguri. Apoi el a absolvit Coral Park High School şi s-a concentrat pe cariera de rapper. După ce s-a întâlnit cu Irv Gotti, Pitbull l-a cunoscut pe Luther Campbell de la 2 Live Crew, care l-a încurajat să participe la rap battle la radio. A exprimat interes pentru rapul de pe Coasta de Vest şi cea de Est mai târziu în viaţă.
Pitbull a declarat că şi-a ales acest nume de scenă pentru că atunci când câinele muşcă nu dă drumul.

2004–2005: M.I.A.M.I.

 

În 2004 Pitbull şi-a lansat albmul de debut M.I.A.M.I., care a avut ca melodie principală „Culo”, produs de Lil Jon şi de Diaz Brothers. Acesta a ajuns pe locul 32 în 'Billboard Hot 100 şi 11 in topul Hot Rap Tracks. Alte single-uri incluse: „Dammit Man”, „Back Up”, „Toma”, şi „That's Nasty” (ambele realizate cu Lil Jon). A intrat în Anger Management Tour, hip-hop 2005 turneu de concerte cu capurile de afiş Eminem şi 50 Cent.[5] Pitbull, de asemenea, a apărut în melodia celora de la Ying Yang Twins, adică în „Shake”, care a ajuns pe locul 41 in Hot 100 şi 12 pe rap chart, iar a apărut în piesa celora de la Twista, şi-anume „Hit the Floor" (locul 94 în Hot 100, şi poziţia 20 în topul pieselor rap). Albumul remixat numit Money Is Still a Major Issue a fost lansat în noiembrie 2005 şi a inclus o nouă melodie numită "Everybody Get Up", un duet cu grupul hip-hop/R&B Pretty Ricky.
TVT Records, casa de discuri de atunci a lui Pitbull şi Slip-N-Slide Records au avut anumite dispute despre lansare albumului Welcome to the 305 ,un album nelansat al lui Pitbull care a fost înregistrat în 2001 cu Slip-N-Slide Records.[6] Un judecător din Miami a decis ca Slip-N-Slide Records să lanseze albumul[7] iar tribunal districtual din Statele Unite a confirmat decizia.[8] În martie 2007 TVT a trebuit să plătească către Slip-N-Slide Records 9.1 milioane dolari pentru că a blocat lansarea albumului.[9]
În ianurie 2006 el a fost invitat să joace în serialul de televiziune South Beach. Tot în 2006 el a înregistrat Nuestro Himno în colaborare cu Wyclef Jean, Carlos Ponce şi Olga Tañón.[10] Pe Listennn... the Album, albumul de debut a unui membru Terror Squad şi personalitate de radio DJ Khaled, Pitbull a avut două melodii „Holla At Me” şi "Born-n-Raised" alături de alţi rapperi din sud.

2006: El Mariel

 

El Mariel a fost al doilea album al lui Pitbull care a fost lansat în octombrie 2006. Titlul a făcut referire la vasul care a cărat refugiaţi cubanezi în Miami, în filmul Scarface. A dedicat albumul tatălui său, care a murit în acel an în mai.[11] Alături de piesele obişnuite de petrecere, Pitbull a inclus şi melodii cu tentă politică în cel de al doilea album.[12] Albumul a fost lansat la data de 31 octombrie 2006 şi a inclus melodiile „Bojangles”, „Ay Chico (Lengua Afuera)”, „Fuego”, şi duetul cu cântăreţul puertorican Ken-Y, „Dime (Remix)”. El Mariel a fost în topul Billboard la capitolul albume independente[13], urcând până pe poziţia a 17-a în Billboard 200 şi locul 2 la categoria de piese rap.

2007–2008: The Boatlift

 

Al treilea album al lui Pitbull The Boatlift a fost lansat în noiembrie 2007 cu single-ul „Secret Admirer” în colaborare cu Lloyd pe refren. Mai devreme de a-l lansa a declarat că acest album este mai mult gangsta rap decât cele care au fost înainte.[14] Alte melodii incluse au fost „Go Girl” cu Trina şi „The Anthem” în colaborare şi produsă de Lil Jon, acel cântec a preluat versuri din „El Africano” de Wilfrido Vargas şi ritmul de la melodia „Calabria” de Rune RK. „Go Girl” a urcat până pe locul 80 în Billboard Hot 100 şi 36 la categoria Hot Rap Tracks; „The Anthem” s-a poziţionat pe 36 în Hot 100 şi locul 11 în Hot Rap Tracks.
Pitbull's La Esquina este show-ul de televiziune care a debutat pe Mun2 în mai 2007.[15] Pe 21 decembrie 2007 a fost arestat pentru că a condus beat, a plătit o cauţiune de 1000 de dolari şi a pledat nevinovat.[16] El a fost ulterior achitat pentru acuzaţie.[17] Pitbull a apărut şi pe melodia lui DJ LazMove Shake Drop” şi pe a lui DJ Felli FelFeel It”.

2009: Rebelution

 

Pentru ultimul său album Rebelution, Pitbull a lansat melodii prin Ultra Records: „Krazy” (cu Lil Jon) şi „I Know You Want Me (Calle Ocho)” după ce fosta lui casă de discuri a dat faliment. „Krazy” a ajuns pe locul 30 în Hot 100 şi 11 la categoria Hot Rap Track. „I Know You Want Me” a ajuns pe locul 2 în Hot 100 şi a ajuns în top 10 în topurile din Marea Britanie, Canada, Italia şi Olanda. Melodia a ajuns pe locul 1 în Franţa şi în European Hot 100 conform revistei Billboard. Mai târziu el a semnat cu Polo Grounds Music prin intermediul Sony Music şi şi-a creat propria lui casă de discuri Mr. 305 Inc.[18] Alte single-uri incluse „Blanco” cu Pharrell Williams din The Neptunes şi „Hotel Room Service”, acesta din urmă a ajuns pe locul 9 in Hot 100. Cu privire la a doua colaborare de la „Go Girl”, Pitbull a apărut pe melodia de debut a rapperului David Rush (fost Young Bo$$), „Shooting Star”, de asemenea, cu Kevin Rudolf şi LMFAO. Un filmuleţ în care Pitbull îl loveşte pe unul dintre fani la un concert în Colorado a ajuns pe internet în luna mai, 2006. Pitbull a declarat pentru MTV News că l-a lovit pentru că arunca bani pe scenă.[19] A fost ales de cei de la Miami Dolphins alături de T-Pain şi Jimmy Buffett pentru a lansa un nou cântec de luptă pentru Dolphins.[20]

2010

 

Pitbull a mai făcut o colaborare cu Cypress Hill şi Marc Antony, cântând melodia „Armada Latina”. A realizat o colaborare şi cu Honorebel şi „Jump Smokers”, cântând melodia „Now you see it”, iar de asemenea o colaborare cu cunoscutul Enrique Iglesias pentru melodia „I like it”.

2011

 

Pe 22 martie 2011, Pitbull şi-a lansat cel de-al doilea single de pe albumul numit „Give Me Everything”, piesă realizată în colaborare cu Ne-Yo, Afrojack şi Nayer. La data de 2 mai 2011, Pitbull a apărut la WWE Monday Night RAW pentru a sărbători ziua de naştere a lui Dwayne „The Rock” Johnson şi a cântat una din piesele sale, şi-anume „Give Me Everything”.

   ......::::::::*****by vantu kornel*****:::::::::::.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu