sâmbătă, 2 iulie 2011

Shakira

melodie preferata : Shakira- loca


undefinedShakira Isabel Mebarak Ripoll s-a nascut pe 2 februarie 1977 in Barranquilla, Columbia.

Shakira, care in limba araba inseamna "multumitor" a fost astfel botezata dupa bunicul din partea tatalui. Foarte multumitoare este si cariera ei, scriind prima sa poezie, intitulata "La Rosa de Cristal", cand avea doar patru ani. Dupa ce a primit cadou o masina de scris, ea a inceput sa scrie mai des iar poeziile sale au inspirat-o mai tarziu in melodiile sale de succes.

Albumul de debut al Shakirei, "Magia", a fost inregistrat la Sony Music in 1991, cand avea doar 15 ani. Albumul nu prea a mers bine fiind vandut in mai putin de 1 000 de exemplare. Urmatorul album "Peligro", a fost scos pe piata in 1993. Acest album a fost mai bine primit decat "Magia", chiar daca a fost considerat un insucces comercial, pentru ca Shakira a refuzat sa ii faca reclama.

Shakira a decis sa ia o pauza cu inregistrarile pentru a putea absolbi liceul, dar s-a intors in studiouri in 1995 folosind influente muzicale din mai multe tari care ii vor marca urmatoarele albume.

Intre anii 1995-2000 Shakira a avut succes in America Latina si Spania cu albumele: "Pies Descalzos" - vandut in peste cinci milioane de copii, "The Remixes" - vandut in peste un milion de copii si " Donde Estan Los Ladrones" care a fost lansat in 1998.

Intre 2001-2004 Shakira s-a facut remarcata la nivel mondial datorita albumului de succes "Laundry Service", album vandut in peste 15 milioane de copii in lumea intreaga. Hituri ca "Whenever, Wherever", "Objection", "The One" au ajutat-o pe Shakira sa isi stabileasca pozitia intre primele locuri pe piata nord-americana.

Timp de doi ani Shakira a stat in spatele reflectoarelor, anuntand proiectul "Oral Fixation" pentru inceputul anului 2005. "Fijacion Oral Vol.1" este primul album al proiectului fiind lansat in 2005.

Urmeaza al doilea album din proiectul "Oral Fixation". Intitulat "Oral Fixation vol.2" albumul este lansat in noiembrie 2005 in America, Australia si Europa. Pana in 2007 albumul s-a vandut in aproximativ opt milioane de copii in intreaga lume. De pe acest album se remarca piesa "Hips don't Lie" ajungand rapid pe locul intai in US Billboard Hot 100 si UK Singles Chart.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu