vineri, 1 iulie 2011

Puya

Melodie preferata : Puya-vestul salbatec


Date generale despre Puya

Nume: Dragos Gardescu, aka Puya
Data nasterii: 22 iulie 1979
Locul nasterii: Bucuresti


Cine este Puya?

Puya este un cantaret hip-hop din Romania, care a devenit cunoscut ca membru al formatiei La Familia.Puya, pe numele sau Dragos Gardescu, s-a nascut pe 22 iulie 1979, in Bucuresti. A crescut alaturi de cei trei frati ai sai in cartierul Balta Alba, Salajan, invatand de mic "regulile nescrise ale strazii".

Puya a avut de tanar preferinte muzicale ca: 2 Pac,50 Cent,Snoop Dogg, Eminem, Dr.Dre.

In 1996 l-a cunoscut pe Tudor Sisu si au infiintat formatia La Familia, care s-a bucurat de mare succes la public si in scurt timp, cei doi cantau in deschiderea concertelor BUG Mafia.

Puya a cantat ca solist intr-o piesa a celor de la BUG Mafia, "Pana cand moartea ne va desparti", care s-a detasat de tot ce era pana in acel moment pe piata din Romania.

La Familia si-au gasit propriul stil, fara sa caute facilul si au inregistrat primul album "Baieti de cartier", care a avut mare succes.

Un videoclip care zice multe despre ceea ce vor baietii de la La Familia a fost "Tupeu de borfas", urmat apoi de "Nicaieri nu-i ca acasa".

Urmatoarele albume: "Nicaieri nu-i ca acasa", "Bun venit in paradis", "Dumnezeu e baiat de cartier (oare?)" le-au consolidat imaginea lui Sisu si Puya.

Au urmat albume extrem de bine "inchegate" muzical si la fel de bine vandute: "Familiarizeaza-te", "Ca la noi -EP", "Punct si de la Capat", "Foame de bani".

La Familia a avut neintelegeri grave cu cei de la BUG Mafia, care au inregistrat numele formatiei in "contul" lor. Astfel cei doi baieti nu au mai putut folosi "La Familia", intitulandu-se simplu: Sisu&Puya.

In 2003, Sisu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru consum si trafic de droguri de mare risc, insa viata merge mai departe.

Puya a continuat activitatea muzicala, iar acum cei doi baieti sunt hotarati sa o ia de la capat, indiferent ce se comenteaza la adresa lor.

melodii mp3 Puya

 

1. Vestul Salbatic
2. Americandrim feat Connect-R
3. Puya @ Alarma ProFM
4. VIP feat. Kamelia
5. Change feat. Kamelia si George Hora
6. Undeva in Balkani feat. George Hora




     Eu cred ca toata lumea adora aceste melodiile,eu le ador pentru ca descriu Romania in totalitate si sunt pline de adevar....by kornel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu